top of page

Zonterapi

Historia

I Egypten fann man i en grav tillhörande en läkare vid namn Ankmahor (2330 f.kr.) bilder och text där patienter blir behandlade med zonterapi.

 I en av dem lyder texten: 

Patienten – Gör mig inte illa!

 Läkaren svarar

– Jag ska behandla dig så att du lovprisar mig. Denna man var en inflytelserik läkare.


Zonterapins grundare:

Den man som betecknas som zonterapins grundare heter Dr. William Fitzgerald, han föddes i Connecticut USA år 1872. Han började studera Dr. H. Bresslers arbete i Wien om möjligheterna att behandla organ via tryckpunkter. Dr. Fitzgerald var överläkare vid sjukhuset för öron-, näsa-, halssjukdomar i Hartford Connecticut, där fortsatte han sin forskning och prövade många av sina teorier på sina patienter.


Vad är zonterapi?

 Zonterapin Reflexologi stimulerar kroppens självläkningsförmåga.


Genom att behandla olika zoner under fötterna eller i ansiktet genom massage, tryck och retningar så stimuleras olika zoner med syfte att återställa balansen i kroppen. På så sätt får din kropp en möjlighet att återhämta sig och må bättre. Under en zonterapibehandling kan olika problemområden behandlas samtidigt. De olika områden kan vara olika känsliga för massage, tryck eller retningar. Zonterapi fungerar även mycket bra i förebyggande syfte. Allt för att din kropp ska fungera så bra som möjligt.

Hur går en 

behandling till?

I början av din behandling går vi igenom det du söker för. Har du valt fotzonsterapi behöver du ta av dig dina strumpor för att därefter lägga dig på behandlingsbänken. Själva behandlingen består av att jag kommer att massera och trycka på de olika zonerna under dina fötter. Detta kan kännas olika mycket. Skulle du uppleva att det gör ont så anpassar jag behandling​en. Ibland kan gamla besvär blossa upp. Förstförsämring som detta kallas är en del av läkningsprocessen.

Väljer du ansiktszonterapi så kommer behandlingen att ske i ansiktet. För att behandlingen ska kännas behalig kommer

jag att använda en ansiktsolja. 

Det är vanligt att man känner sig mycket avslappnad efter en behandling.


bottom of page